Skip to main content
arı kovanı

Arı Kovanı Daha Güvenli, Bal Arıları İçin Özel Teknoloji Geliştirildi

Arılar insan medeniyetinin önemli bir parçasıdır. Onlar ve arı kovanı olmasaydı, mahsullerimizin birçoğu büyümek için ihtiyaç duydukları tozlaşmayı elde edemezdi ve dünyanın büyüyen nüfusunu beslemek için çok daha zor zamanlar geçirirdik. Fakat arıların bir sorunu var. Aslında çoklu problemler. Ancak son dönemlerde geliştirilen özel teknolojiler sayesinde; arılar da tüm bu problemlerden kurtulabilecek

Arı Kovanları Parazitlere Karşı Çok daha korunaklı Olacak ?

Varroa akarları, arıların kendisinden marjinal olarak daha küçüktür. Yarım düzine greyfurt büyüklüğünde parazitin size yapışmasını, yağ hücrelerini emmesini ve RNA virüslerini vücudunuza transfer etmesini ve bunun genetik deformasyonlara neden olabileceğini hayal edin. Arı Kovanı virüs barındırmayacak. Varroa istilasına uğramış bir kovanda yaşayan bir arı olmak böyle bir şey.

arı kovanı

Akarlar bağlandıktan sonra; arı kovanı / kovanlarını da tahrip etmeden, enfekte olmuş kolonileri karantinaya koymadan ve mevsimsel tozlaşma rutinlerini geciktirmeden ortadan kaldırmak neredeyse imkansızdır. Pestisitler yardımcı olabilir, ancak uygulanması pahalı ve zor olmasının yanı sıra, akarlar bazen onlara karşı dirençli hale gelebilir.

Tabii ki tek dezavantajı bu yüksek teknolojili arı kovanı / kovanların ucuza gelmemeleri. Cocoon’un yaratıcılarına göre; arı kovanı / kovanlar 2019’un sonunda piyasaya girdiklerinde her biri 950 dolar civarında bir yerde perakende satış yapacaklar.

Bu fahiş fiyat etiketi muhtemelen endüstriyel arıcılar için bir indirim olacak. Bu tarz parazitlerin yok edilmesinde, yüksek teknolojili kovanlar çok ciddi bir yere sahip olacak.

BENZER İÇERİK:  Macaristana bal ihracatı başladı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir